• Als het erop aankomt, vereist de beoefening van elke sport de nodige mate van professionaliteit en zeker ook een goede motivatie. Ook voor de kwalificatie EK handbal vrouwen zullen deze factoren van groot belang zijn waarbij er nogal wat markante punten op te noemen zijn die zeker niet over het hoofd gezien mogen worden:Wist je dat de eerste wedstrijden in 1994 werden gehouden? Voor die tijd was er alleen maar sprake van de Wereldkampioenschappen en was het de in 1991 opgerichte Europese Handbalfederatie die het EK mogelijk maakte. Om de twee jaar worden de Europese Kampioenschappen gehouden en wordt het organiserend land middels een loting uitgekozen. Het maakt daarbij niet uit welke “ranking” het betreffend land heeft op de lijst van handbal, maar wordt er alleen vereist dat de faciliteiten in een topconditie verkeren.
  • Dit jaar worden de spelen in Frankrijk gehouden. De wedstrijden zullen gehouden worden in verschillende steden waaronder Brest en Parijs. Dit zorgt voor een variatie aan speelvelden en zullen ook de bezoekers van dit evenement met volle teugen kunnen genieten van al het moois dat er te vinden is. Het organiserend land haalt dus een groot voordeel uit de grote toestroom van personen die het EK handbal vrouwen met zich meebrengt.
    De openingswedstrijd zal tussen het gastland en Rusland gaan. Dat wordt een spannende wedstrijd omdat Frankrijk wereldkampioen handbal is. net als in elke andere sport is de uitkomst nooit van te voren vast te stellen en zullen de Russen zeker aardig wat tegenstand bieden.
  • Maar liefst 12 landen doen mee aan het EK handbal vrouwen. Aan belangstelling dus geen gebrek en maakt dit de Europese Kampioenschappen nog spannender. De wedstrijden zullen over een periode van ruim twee weken gespeeld worden en is het hoogtepunt wel de finale op 16 december. Die wordt in Parijs gespeeld en wel in het prachtige Accorhotels Arena.
    Voor de selectie gaan er wel een heleboel wedstrijden vooraf. Het is van groot belang dat de kwaliteit van de sport gewaarborgd blijft en let de Europese Handbalfederatie daar wel streng op.
    Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Hongarije. De Hongaren hebben al in het jaar 2000 het kampioenschap weten te behalen en is het Nederlands team goed voorbereidt voor een keiharde, maar zeker spannende wedstrijd. Noorwegen heeft het meest aantal gouden medailles. De eer voor het meest aantal behaalde medailles voor de EK handbal vrouwen gaat naar Noorwegen en hebben die door de jaren heen maar liefst 11 medailles weten te behalen. Dat betekent gelijk ook een grotere motivatie voor de andere deelnemende landen om het record van Noorwegen te verbreken.

Het wordt dus wel spannend daar in Frankrijk en zullen velen waaronder een tekstschrijver Eindhoven alles vanaf het begin gadeslaan. Het EK handbal vrouwen kan gezien worden als de kroon op de jarenlange inzet van de verschillende teams en wordt er continu gewerkt aan verbeteringen om de sport naar een hoger niveau te tillen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.