In Nederland kennen we talloze sporten. Voetbal is sinds jaar en dag de populairste sport, maar er zijn genoeg andere sporten die ook bijzonder populair zijn. Eén van deze sporten is handbal. Handbal heeft de laatste jaren ontzettend aan populariteit gewonnen. Dit is op zich niet vreemd natuurlijk, want ons nationale vrouwenteam heeft de laatste jaren ontzettend goed gepresteerd. Dit heeft de handbalsport in zijn algemeenheid een enorme boost gegeven. Zo zijn er meer mensen gaan handballen. Het zijn echter niet alleen de prestaties van de handbaldames die voor een groeiend ledenaantal zorgen. Het Nederlandse handbal zet namelijk ook marketing in. Maar hoe doen zij dit eigenlijk? En waarom wordt er ook marketing gebruikt?

Mensen warm maken voor handbal
Handbal heeft de laatste jaren een vlucht genomen in Nederland. De sport wordt alsmaar populairder en dit komt met name doordat er meer en meer aandacht aan wordt besteed. Zo wordt er bijvoorbeeld marketing ingezet. Dit doet het Nederlandse handbal om mensen warm te maken voor de sport. Natuurlijk spelen de prestaties ook mee, maar dit is op zichzelf vaak niet genoeg. Mensen moeten namelijk geregeld in aanmerking komen met handbal om uiteindelijk voor deze sport te kiezen. De kracht van herhaling noemen we dat ook wel. Daarom zien we steeds vaker campagnes waarbij het Nederlandse handbal een prominente rol inneemt. 

Inspelen op de jongste doelgroep
De meeste kinderen in ons land beoefenen een sport. Niet iedereen vindt echter direct een geschikte sport. Dit is natuurlijk niet vreemd, want het aanbod is ontzettend groot. Om meer leden te trekken, zetten sportbonden marketing in. Ook de handbalbond is zich de laatste jaren steeds meer op de marketingkant gaan richten. Zij spelen met name in op de jongste doelgroep. Dit zijn vaak meiden die nog geen leuke sport gevonden hebben of binnenkort voor het eerst een sport gaan kiezen. Er wordt in dat geval vaak marketing gebruikt om deze meiden over de streep te trekken om voor handbal te kiezen. 

Speelsters als boegbeeld
Het succes van onze nationale handbaldames is natuurlijk een ideaal middel om te gebruiken bij marketing. De dames werden recent voor het eerst in de historie wereldkampioen. En zeg nou zelf: ‘Welke jonge meid droomt er nou niet van om ooit het shirt van het nationale elftal te dragen en successen te boeken?’. Het Nederlandse handbal is zich hier maar al te goed bewust van. Om nieuwe leden te trekken, worden de speelsters van het nationale team geregeld ingezet bij marketing. Zo spelen de speelsters bijvoorbeeld een rol in commercials en komen zij naar speciale dagen om meer aandacht te schenken aan handbal. 

Een reclamebureau vinden
Marketing behoort vandaag tot de orde van de dag. Niet alleen in het bedrijfsleven is dit het geval, maar ook steeds vaker op sportief gebied. Het Nederlandse handbal is hier een goed voorbeeld van. De handbalbond besteedt steeds meer aandacht aan marketing. Dit doet de bond natuurlijk niet zelf, maar dit laat het over aan een reclamebureau. Zij weten immers precies hoe zij een campagne aan moeten pakken. Bovendien is het voor hun gesneden koek om een strategie te bepalen en verschillende kanalen te kiezen die gebruikt gaan worden. Ben je ook nog op zoek naar een reclamebureau om jouw marketing uit te besteden? Kijk dan eens op https://www.vormgenoten.nl/reclamebureau/. Zij kunnen jou vast en zeker helpen bij het opstellen van een plan en het uitvoeren van de marketing! 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.