Handbal wordt in Europa heel veel uitgeoefend. Het is een vorm van sport waar mensen heel veel van genieten. Ben jij toevallig ook iemand die van handbal houdt of speel jij het eventueel ook? Ken je wellicht ook iemand die niet zonder handbal kan? Perfect! Wij kunnen je heel veel vertellen over handbal in Europa. Wil je zoveel weten over handbal? Je bent bij ons op het juiste adres! Lees verder om achter de meest gestelde vragen te komen.

In de handbalwereld hebben mensen ons heel veel vragen gesteld. Wij wilden het natuurlijk niet zo laten en willen de meest gestelde vragen daarom met je delen. Ook weten wij dat je heel veel kunt leren van de antwoorden die door ons gegeven zijn op de meest gestelde vragen. De meest gestelde vragen zijn onder andere:

  1. Uit hoeveel leden bestaat een handbal team en hoe kan een team winnen?

Wanneer een handbal wedstrijd gespeeld wordt, bestaat elk team uit leden van zeven. Het spel is vrij simpel, maar toch zijn er heel wat regels daaraan verbonden. Als speler mag je de bal niet met jouw onderbeen of voeten raken. Het is dus vanzelfsprekend dat het een handbal wedstrijd is. Een team kan winnen, wanneer zij de meeste punten hebben gehaald gedurende de speeltijd.

  • In welke periode starten de handbal competities in Nederland?

Handbal wordt in Nederland door mensen van diverse leeftijden gespeeld. Het is dus een hele leuke vorm van sport. De handbal competities voor jeugdigen en senioren beginnen elk jaar meestal medio september. Wees in de maand september dus gereed voor geweldige handbal wedstrijden in Nederland!

  • Is handbal uitsluitend voor dames bestemd?

Handbal is niet alleen bestemd voor de dames. De heren mogen ten alle tijden ook aan dit leuk spelletje meedoen. Het spelletje is vrij simpel als je de regels volgt en vooral veel conditie hebt. Elke dame en heer dient te rennen en om veel te kunnen rennen, heb je conditie nodig.

  • Hoe lang zijn de speeltijden van handbal wedstrijden?

De speeltijden van handbal wedstrijden verschillen. Deze verschillen komt vanwege de leeftijden van de spelers. Een voorbeeld hiervan is dat de spelers in de categorie senioren en A-jeugd twee maal 30 minuten spelen en spelers in de categorie F-jeugd twee maal 15 minuten.

  • Door die is handbal vertegenwoordigd in Nederland?

In Nederland zijn de handbal wedstrijden vertegenwoordigd door de welbekende Nederlands Handbal Verbond (NHV). Zij houden zich namelijk bezig met de poule-indelingen en wedstrijden. Deze zijn dus bestemd voor de landelijke competities. Het leuke van de NHV, is dat zij handbal spelers ook selecteren voor nationale selecties. In het jaar 2016 telde de NHV zeker wel meer dan 49.000 leden. Van al deze leden, bestaan de teams voor meer dan 70% uit dames. Gelukkig is deze sport geen sport die alleen uitgeoefend wordt door dames. De leden van de NHV zijn ook nog verspreid over 374 verenigingen. In het jaar 2016 is de NHV de grootste sportbond die Nederland gekend heeft.

  • Waar ben ik terecht voor de uitslagen?

Wanneer je een super grote fan bent van handbal, wil je natuurlijk ten alle tijden op de hoogte zijn en vooral blijven van de uitslagen. De beste plaats waar je kunt zijn om de meest recente uitslagen te bezichtigen, is op onze website. Wij geven alles in detail aan je door. Je hoeft dus niet ver te gaan zoeken. Het enige dat je dient te doen, is onze pagina in de gaten te houden. Heel simpel dus!

Dat waren de meest gestelde vragen dus. Wij kunnen daaruit concluderen dat er in Nederland heel veel interesse is in handbal en dat is totaal niet slecht. Blijf dus onthouden dat deze vorm van sport niet alleen bestemd is voor de dames!

Ben je eruit gekomen door deze vragen gelezen te hebben? Wij hopen dat de bovengenoemde vragen en bijbehorende antwoorden jou hebben geholpen en dat je daardoor meer weet over handbal. Indien dat niet het geval is, kun je ons nog altijd contacten en jouw vragen stellen. Onze contactgegevens tref je aan op onze pagina. Wees dus vrij in het stellen van jouw vragen, want wij kunnen niet wachten om die met heel veel plezier voor je te beantwoorden!