De Europese kampioenschappen is een terug kerende event en ook de dames hebben hun eigen competitie op het gebied van handbal. Handbal is een bijzondere en populaire sport in Nederland die om de 2 jaren gehouden worden. Net als elk ander sport heeft het zijn regels en voorwaarden waar er op gelet moet worden. Het is een populaire sport vooral in Europa vandaar dat er een hele kampioenschap erom heen is gebouwd. Hier heb je dus enkele zaken die je zeker moet weten over de opkomende Europese kampioenschap handbal speciaal voor de vrouwen.

  • Aanvang

Dit tweejaarlijks continentale game wordt dit jaar in Frankrijk gehouden. Het begint op 29 november en eindigt op 16 december. Het vorige kampioenschappen werd gehouden in Zweden in het jaar 2016

  • Algemene info

Dit toernooi wordt de 13de kampioenschappen die gehouden worden. Alle Europese landen hebben recht om deel te nemen aan deze wedstrijden omdat het de Europese kampioenschappen is. Natuurlijk is er een speciale organisatie de deze toernooien organiseert dat is de Europese HandbalFederatie (EHF) zij zijn belast met het organiseren en controleren van deze kampioenschappen. Het bestaat uit een bestuur en heeft een aantal leden van 50 landen. Waarvan de voorzitter van Austria komt en de vice voorzitter Montenegro verder is de zeker van de EHF in Wenen, Oostenrijk. De federatie was opgericht op 17 November 1991. En organiseert sinds dien toernooien voor de man zoals de vrouw. Deze kampioenschappen zijn druk bezocht en trekken ook veel media naar zich toe vandaar dat het na zoveel jaren nog steeds gaande is.

  • Spelregels

Bij elk spel horen er regels te zijn anders zou het heel chaotisch verlopen en precies zo zijn er ook regels tijdens het spelen van handbal. Handbal kan je zien als een geïmproviseerde vorm van basketbal er mag maar een keer gedribbeld worden met de bal en het is absoluut verboden de bal met de voeten te raken. Het veld is ongeveer opgemaakt als een basketbal veld. Het spel zelf is een beetje gebaseerd op de welbekende basketbal game.

Het heeft zo ook een aantal spelers die mogen spelen op het veld te weten 5 spelers en 1 keeper dus 6 mensen per team en totaal 12 mensen op het veld. Bij ieder goal is er een gebied waar niemand bij mag komen de verdedigers niet en de aanvallers ook niet. Er zijn maximaal 3 wissels per team verder moet je weten dat dit een soort van hands in spel is, de naam zegt het al handbal.

Hopelijk heeft u genoten van deze tekst? de dank aan advocaat Alkmaar

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.