Voor de eerste keer in zijn geschiedenis organiseert Frankrijk het Europese handbal kampioenschap voor vrouwen. Zeven Franse steden (waaronder Parijs) zullen ‘s werelds grootste teams ontvangen voor een spannend toernooi. En hoewel historisch gezien Noorwegen en Denemarken altijd de topposities in het Europese Handbal Kampioenschap dames hebben veroverd, moeten ze dit jaar uitkijken voor het Franse team, dat het graag goed doet in het bijzijn van hun thuispubliek. In dit artikel lees je over wat je moeten weten over het Europees kampioenschap handbal vrouwen 2018. De wedstrijden worden gespeeld tussen 30 november en 16 december 2018 in Nantes, Brest, Nice, Pau, Metz en Parijs.

Deelnemers
De landen die meedoen aan het Europees kampioenschap vrouwen 2018 zijn Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Montenegro, Kroatië, Noorwegen, Nederland, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Zweden. Het wordt zeker spannend. Ben jij ook benieuwd wie de volgende winnaar wordt?

De belangrijkste spelregels
Om te winnen in handbal moet je meer scoren dan je tegenstander. Dat is logisch. Als het handbalspel wordt geëindigd, moet er een winnaar zijn; vervolgens worden perioden van overwerk met een maximum van 30 minuten gespeeld. Als de scores nog steeds gelijk zijn, wordt een shoot-out gebruikt om het resultaat van het spel te bepalen.

Regels van handbal
– Een wedstrijd bestaat uit twee perioden van elk 30 minuten.
– Elk team bestaat uit 7 spelers; een doelverdediger en 6 veldspelers.
– Buitenveldspelers kunnen de bal raken met elk deel van hun lichaam dat zich boven de knie bevindt.
– Zodra een speler balbezit heeft, kunnen ze passen, bezit nemen of schieten.
– Als een speler balbezit heeft, kunnen ze dribbelen of drie stappen nemen voor maximaal drie seconden zonder te dribbelen.
– Alleen de doelverdediger mag in contact komen met de vloer van het doelgebied.
– Doelvrouwen mogen het doelgebied verlaten, maar mogen het balbezit niet behouden als ze zich buiten het doelgebied bevinden.

Winnaar afgelopen kampioenschappen?
Het Europees kampioenschap handbal vrouwen is de officiële competitie voor Europese nationale handbalteams van senioren en vindt elke twee jaar plaats. Naast de bekroning van de Europese kampioenen, dient het toernooi ook als een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap. Vanaf december 2014 zijn de enige teams die ooit het kampioenschap hebben gewonnen Noorwegen (zeven keer), Denemarken (driemaal), Hongarije en Montenegro (één keer). Op 16 december 2018 wordt de finale gespeeld. Heel Europa is nieuwsgierig wie de winnaar wordt. Heb jij enig idee wie dat kan zijn?

Veel gezelligheid
Het Europees kampioenschap handbal vrouwen 2018 wordt voor het eerst gehouden in Frankrijk. Zoals je je kunt voorstellen, is dit een zeer opwindende tijd voor Team Frankrijk en het is een geweldige kans voor de Franse om hun thuisteam toe te juichen terwijl ze strijden tegen internationale teams. Dit zeventien daagse evenement is gratis te bekijken op de televisie en er zullen bijzondere foto’s gemaakt worden door fotograaf oss. Er zullen actievolle wedstrijden gespeeld worden in verschillende steden van Frankrijk. Het resultaat van dit kampioenschap bepaalt de ook de landen die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap de komende jaren. Volg het Europees kampioenschap handbal vrouwen 2018 dus zeker!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.